Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Studenten Leningen
Studenten Leningen

Home - Profile - Archives

Overzicht Van Leningen Voor Studenten

Posted on 9/11/2009 at 17:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

Als je gaat kijken welke leningtypes speciaal voor studenten zijn bedoeld dan kom je er maar bar weinig tegen. Dat is eigenlijk helemaal niet vreemd en zelfs begrijpelijk. Als je student bent heb je over het algemeen nog geen vastigheid in werk en inkomen van een student is onzeker en daarom moet een bank goed opletten als hij een lening voor studenten winst op wilt maken.

 

Als je gaat kijken welke lening voor studenten het meest wordt verstrekt dan is het wel een persoonlijke lening. Door de geldverstrekkers zijn er een verschillende constructies, maar bij alle is er een voorwaarde dat je een vast inkomen hebt. Vast inkomen is niet de studiefinanciering helaas, maar een baan die je hebt. De kansen op een lening zal groter worden als je naast studie al geruime tijd een baan hebt.

 

Een ander alternatief voor een financiering is dat je de mogelijkheid bekijkt dat je in de min kunt staan op je bank rekening. Een aantal banken hebben special voor studenten een studenten rekening geopend waar ze standaard in het negatief kunnen staan omdat ze daar de studiefinanciering op laten binnen komen. Het zijn meestal maar enkele honderden euro's, maar dat is toch lekker meegenomen. Voor je een roodstand aanvraagt, kijk of je de 2 maanden ervoor enigszins vast inkomen hebt. Een bank controleert de laatste twee a drie maanden welk inkomen je hebt ontvangen en hoeveel je maximaal in de min kan staan. Als je nou slim bent zorg je dat je enigszins vast inkomen hebt, want dat levert je een grotere studenten leen mogelijkheid op.

 

Indien je echt niet meer weet hoe je ergens geld kunt lenen dan kun je nog gaan zeuren bij je ouders. De meeste mensen zullen het niet fijn vinden om van hun moeder of vader geld te lenen. Van de andere kant is het natuurlijk wel beter om te lenen van iemand die om je geeft dan om te lenen van een kredietverstrekker die zijn centen wil zien. Graag met veel rentes en zo snel als maar kan

Als je er goed over brainstormt dan komen de oplossingen vanzelf.


Zo Kun Je Wel Lenen Als Student

Posted on 28/10/2009 at 15:39 - 0 Comments - Post Comment - Link

De studenten lening is een fenomeen dat snel in opkomst is. Hoewel studenten de meest gekwalificeerde vertouwde klanten zijn voor krediet, willen de banken toch graag zaken doen om in de toekomst hun als klant te krijgen.

 

Om een lening aan te vragen voor studenten is over het algemeen geen probleem, ondanks het feit dat de regels van acceptatie voor het verstrekken van leningen veel strenger zijn geworden. Het betekent niet altijd dat er duizenden euro's makkelijk voorhanden zijn, maar als je vast inkomen hebt zijn er wel mogelijkheden genoeg. Sterker nog, als je inkomen hebt, maar geen vast contract, dan zijn er ook nog voldoende opties.

 

Een van die mogelijkheden is in de min kunnen staan op de rekening waar je de meeste dingen mee betaald. In mijn ogen niet de schrikbarende lening en zeker niet de goedkoopste, maar wel heel handig voor een student dat hem deze mogelijkheid wordt geboden. Vaak kun je een paar honderd euro goed gebruiken op het einde van de maand. Helemaal als maandelijkse uitbetaling van de financiering nog niet op je rekening staat bijgeschreven.

 

Een andere mogelijkheid als je al student een beetje krap zit is het afsluiten van een minilening. Nu kan het nog, dus wees er snel bij, want de boys van de regering zitten er weer achteraan om het te verbieden. Zoals altijd verandert alles dat de regering inraakt in bagger, dus het is de moeite waard om er nu nog naar te kijken. Bij deze lening wordt niet op BKR getoetst en is vrij eenvoudig af te sluiten. Op sommige momenten kun je enkele 100 euro's heel goed gebruiken.

 

Als je nu nog steeds geen mogelijk kunt bedenken en het gewenste bedrag is aan de hoge kant dan zou je kunnen overwegen om zaken te doen met een particuliere geldverstrekker. Je zult waarschijnlijk veel rente moeten betalen en het zal niet de eenvoudigste optie zijn, maar je kunt meestal wel met zo'n partij zaken doen. Als je echt een studenten lening nodig hebt dan gaat het zeker lukken, maar ik heb niet gezegd dat een lening voor een student geen enkele moeite kost.


Snelle tips om de beste hypotheek of lening te kiezen

Posted on 28/3/2009 at 16:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een lening of hypotheek afsluiten draait om keuzes maken. Keuze voor een leningvorm of hypotheekvorm, voor een aanbieder en voor het rentepercentage. Het is zaak om van te voren goed te overwegen wat je wilt zodat je de plussen en minnen van elke lening of hypotheek tegen elkaar kunt afwegen..

 

Alles begint met een bepaalde doelstelling die je hebt voor de lening, hypotheek of doorlopend krediet. Als je een huis koopt en je bent van plan om binnen 5 jaar weer te verhuizen, dan stem je hypotheek hier op af. Een auto kopen vereist weer een andere lening vorm als een verbouwing. Laat je toekomstige wensen en eisen jouw lening van nu bepalen.

 

Als je niet veel ervaring hebt met lenen kun je een adviseur inschakelen. Een hypotheek afsluiten is bijna altijd zo ingewikkeld dat je beter uit bent met het kiezen voor een adviseur. Hoe meer informatie je hebt, hoe beter je keuze voor een bepaalde leningvorm.

 

Bij het vergelijken van offertes voor een lening of hypotheek is het van belang om offertes naast elkaar te leggen en kleine lettertjes te bekijken. Soms zitten er flinke verschillen in looptijd die de rente beĆÆnvloeden. Of er komt een boete bij kijken als je de lening voortijdig aflost. Neem dus rustig de tijd voor jouw leningofferte of hypotheekofferte.


« Last Page :: Next Page »